Spectria Invest investering i Pixondu

av Magnus Trast 27 Februari, 2019 i Chiffonjén, Pixondu

Spectria Invest, där Chiffonjén är delägare med 12,5 %, gör sin första investering och går nu in i Pixondu AB – företaget bakom det välkända varumärket Moderskeppet. Bolaget är i Sverige ledande på onlinebaserade utbildningar inom kreativa ämnen, såsom foto, bildbehandling, video och design. Genom investeringen och samarbetet med Spectria Invest ska Moderskeppet nu ta sin verksamhet till nästa nivå.

Moderskeppet har i dag över 400 videokurser, 15 000 betalande medlemmar, och är Sveriges skickligaste och mest produktiva onlineutbildare. Samtidigt växer tjänsten med 50 nya kurser om året, och får nya medlemmar för varje dag som går. Det som gör företaget unikt är förmågan att ta fram helt videobaserade onlinekurser som verkligen förändrar och utvecklar människor.

– Vi har verkligen imponerats över den kunskap som ägarna och medarbetarna besitter. Moderskeppet har en unik kompetens och metodik inom onlinebaserade utbildningar vilket gör att vi tror på en stark utveckling, både i den befintliga affären och inom nya segment. Vi ser fram emot att vara en aktiv partner i bolagets framtida resa, säger Gustav Österström, VD Spectria Invest.

Pixondu AB bildades i Jönköping, i februari 2007 och har sedan starten arbetat med videobaserad undervisning som kärna. Bolaget, som startade som en blogg och ett sidoprojekt till grundaren Mattias Karlsson Sjöbergs adjunktstjänst vid Jönköping University, har i dag växt sig till ett etablerat företag med tio anställda, som tillsammans sitter på otroligt lång erfarenhet av onlineutbildning.

2007 var det genom DVD-kurser, och så småningom även distanskurser åt Jönköping University, som Moderskeppet delade med sig av sin erfarenhet och kunskap. I dag erbjuds kurserna online, genom betalt medlemskap. Onlinemodellen, som nu omsätter fyra gånger mer än DVD gjorde på sin topp, är den modell som visat sig vara den mest framgångsrika sedan starten. Nu ska Moderskeppet, tillsammans med Spectria Invest hjälpa andra att skapa lika bra utbildning.

– Utbildning online är ofta trist och tråkig. Så ska det förstås inte vara. Att upptäcka nya kunskaper ska ju vara en härlig och omtumlande upplevelse. På Moderskeppet har vi en otroligt slipad process för att garantera kurser som älskas. Nu finns det ett sug att lära sig våra metoder direkt av oss. Spectria Invest kliver in med raketbränsle för att vi ska kunna möta den efterfrågan här och nu, säger Mattias Karlsson Sjöberg, VD Pixondu AB.

Veg Tech får ny ägare

av Magnus Trast 19 April, 2018 i Chiffonjén, Veg Tech

Chiffonjén har idag tillsammans med övriga större ägare i Veg Tech träffad avtal med Nordic Waterproofing Group (NWG) att avyttra samtliga sina aktier. NWG har också förbundit sig att rikta motsvarande erbjudande till övriga delägare i Veg Tech och har alltså för avsikt att bli 100 %-ig ägare till Veg Tech.

Huvudägargruppen i Veg Tech som representerar 83 % av aktierna i Veg Tech har gemensamt utvärderat ett erbjudanden till förvärv av Veg Tech från NWG och kommit fram till att NWG kommer bli en bra ny huvudägare för bolaget. NWG har goda möjligheter att med sin organisation öka tempot på fram för allt bolagets marknads- och försäljningsaktiviteter för att ta tillvara de goda tillväxtmöjligheter som nu finns. Ytterligare information om NWGs verksamhet finns på http://www.nordicwaterproofing.com/sv/.

Veg Tech har i överenskommelsen värderats till 183 mkr, vilket innebär att Chiffonjén erhåller 129 kr/aktie eller totalt 21,1 mkr. Därtill kommer även en utdelning på 5 kr/aktie eller 0,8 mkr att erhållas före överlåtelsen genomförs. Överlåtelsen är villkorad till köparens genomförande av due diligence och godkännande av denna. Affären beräknas vara avslutad under andra kvartalet.

Chiffonjén förvärvade den första aktieposten i Veg Tech den 1 juli 2011 och har därefter gjort några mindre tilläggsförvärv. Den årliga genomsnittliga avkastningen på Chiffonjéns investering i Veg Tech uppgår till drygt 26 %.

Chiffonjén investerar i Spectria Invest

av Magnus Trast 3 Mars, 2018 i Chiffonjén, SPECTRIA INVEST

Spectria Invest är en investeringsfond som investerar i regionala tillväxtbolag med en verifierad affärsmodell och god utvecklingspotential. Fonden ska bidra till att företag utvecklas, genom både kapital och ett aktivt ägande.

Fonden ägs i huvudsak av ett antal erfarna investerare, näringslivet och akademien. Förvaltarteamet består av WilRon Ventures, Emtio Invest, Jönköping Business Development och Science Park, som tillsammans driver det operativa utvecklingsarbetet av såväl fonden som portföljbolagen.

Länsförsäkringar i Jönköpings län, Jönköping University, Investment AB Chiffonjén och Smålandskapital står med som investerare i Spectria Invest.

KONTAKTA OSS
 

Kontakta oss
magnus.trast@chiffonjen.se
+46 705 188 065

Adress
Box 131, 576 23 Sävsjö

-

© 2018 CHIFFONJÉN Investment AB. All Rights Reserved. Hemsida företag - Sitea.