Chiffonjén ny delägare i Malwa Forest

av Magnus Trast 4 April, 2019 i Chiffonjén, Malwa forest

Chiffonjén köper Almi Invests samtliga aktier i Malwa Forest och går in som en av sex delägare jämte grundare och ledning i bolaget.

”Vi har imponerats av Malwas organisation och utveckling och är glada över att nu få möjligheten att gå in som delägare och få möjlighet att vara med och bidra till fortsatt tillväxt”, säger Anders Gemfors från Chiffonjéns aktieägarnätverk och som kommer gå in i Malwas styrelse.

Malwa Forest är en skogsmaskintillverkare som utvecklar och tillverkar beståndsgående maskiner för en skonsam skogsvård.

”Almi Invests delägarskap har starkt bidragit till Malwas tillväxt”, säger grundaren Magnus Wallin och fortsätter, ”Jag ser fram emot att jobba vidare med en långsiktig delägare som Chiffonjén och är övertygad om att den nya delägaren kommer att tillföra både kompetens och engagemang i det kommande styrelsearbetet”.

”Att Chiffonjén investerar i Malwa känns som ett erkännande för vad vi åstadkommit hittills och för den vision vi har om en fortsatt global expansion”, säger Hans Lindberg VD i Malwa Forest.

Malwa Forest grundades den 16 mars 2009 och tio år senare är man marknadsledande i Sverige. Nuvarande 560-serien från Malwa med en skördare, skotare och en kombimaskin lanserades 2014. Under 2018 var mer än varannan skotare som registrerades hos Tranportstyrelsen en Malwa.

Utveckling och tillverkning sker vid Malwas anläggning i Skene med ett 20-tal medarbetare. Omsättningen ökade 2018 med 24 % till 82 MSEK. Förutom framgångsrik försäljning i Sverige går en ökande andel maskiner på export.

Mer information om Investment AB Chiffonjén finns på www.chiffonjen.se Mer information om Malwa Forest finns på www.malwa.se

För ytterligare information kontakta Magnus Trast, VD Investment AB Chiffonjén, telefon 0705 188 065 eller mail magnus.trast@chiffonjen.se

Från vänster: Hans Lindberg (VD Malwa Forest), Magnus Trast (Chiffonjén), Magnus Wallin, Madeleine Wallin, Ludvig Johansson, Jörgen Lillieroth (Malwa Forest) och Björn Westman (Almi Invest)

Rekordaffär till Östrand & Hansen

av Joakim Johansson 29 Mars, 2019 i Metal Supply, Östrand & Hansen

Östrand & Hansen har tagit sin största enskilda order hittills.

Den här gången från Orkla House Care (före detta Anza). Det handlar om en ny produktionsanläggning för automatisk tillverkning av miniroller i längderna 5, 10 och 15 cm.

Utgångspunkten till lösningen är en tidigare anläggning levererad av Östrand & Hansen. Men konstruktionen i den nya anläggningen kommer att modifieras för att kunna tillverka fler modeller och storlekar av rollers.

– Det är en mycket stor order för oss, och givetvis en fjäder i hatten att Orkla är nöjda med vad vi tidigare levererat. Vi har bidragit till att Orkla kan leverera högkvalitativa måleriprodukter till ett konkurrenskraftigt pris, så bra att deras säljframgångar nu kräver ytterligare produktionskapacitet, säger Östrand & Hansens vd Mikael Ronder, enligt ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att levereras under det andra kvartalet 2020.

– Östrand & Hansen har genom åren varit en betydande leverantör till oss av olika produktionsutrustningar, säger Mathi Whitaker, fabrikschef på Orkla House Care, i en kommentar.

– Förutom denna stora investering som vi nu lagt beställning på är vi inne i ett mycket intensivt och intressant skede i utvecklingen av vår produktionsanläggning i Bankeryd, där stort fokus läggs på olika automationsprojekt och effektiviseringsåtgärder i vår produktion, kombinerat med projekt kring produktionslösningar för helt nya banbrytande produkter som framöver kommer att lanseras och som ska tillverkas i vår anläggning, säger Mathi Whitaker.

Östrand & Hansen tillhandahåller totallösningar inom industriell automation och verktyg. Företaget har funnits i över 40 år och arbetar kundnära.

De skapar lösningar från idé till färdig funktion. Till sin hjälp har de moderna maskiner och CAD/CAM-system.

Företaget som är beläget i Bankeryd utanför Jönköping omsätter cirka 29 miljoner kronor och har 20 medarbetare.

Källa: https://www.metal-supply.se/article/view/654164/rekordaffar_till_ostrand_hansen

Spectria Invest investering i Pixondu

av Magnus Trast 27 Februari, 2019 i Chiffonjén, Pixondu

Spectria Invest, där Chiffonjén är delägare med 12,5 %, gör sin första investering och går nu in i Pixondu AB – företaget bakom det välkända varumärket Moderskeppet. Bolaget är i Sverige ledande på onlinebaserade utbildningar inom kreativa ämnen, såsom foto, bildbehandling, video och design. Genom investeringen och samarbetet med Spectria Invest ska Moderskeppet nu ta sin verksamhet till nästa nivå.

Moderskeppet har i dag över 400 videokurser, 15 000 betalande medlemmar, och är Sveriges skickligaste och mest produktiva onlineutbildare. Samtidigt växer tjänsten med 50 nya kurser om året, och får nya medlemmar för varje dag som går. Det som gör företaget unikt är förmågan att ta fram helt videobaserade onlinekurser som verkligen förändrar och utvecklar människor.

– Vi har verkligen imponerats över den kunskap som ägarna och medarbetarna besitter. Moderskeppet har en unik kompetens och metodik inom onlinebaserade utbildningar vilket gör att vi tror på en stark utveckling, både i den befintliga affären och inom nya segment. Vi ser fram emot att vara en aktiv partner i bolagets framtida resa, säger Gustav Österström, VD Spectria Invest.

Pixondu AB bildades i Jönköping, i februari 2007 och har sedan starten arbetat med videobaserad undervisning som kärna. Bolaget, som startade som en blogg och ett sidoprojekt till grundaren Mattias Karlsson Sjöbergs adjunktstjänst vid Jönköping University, har i dag växt sig till ett etablerat företag med tio anställda, som tillsammans sitter på otroligt lång erfarenhet av onlineutbildning.

2007 var det genom DVD-kurser, och så småningom även distanskurser åt Jönköping University, som Moderskeppet delade med sig av sin erfarenhet och kunskap. I dag erbjuds kurserna online, genom betalt medlemskap. Onlinemodellen, som nu omsätter fyra gånger mer än DVD gjorde på sin topp, är den modell som visat sig vara den mest framgångsrika sedan starten. Nu ska Moderskeppet, tillsammans med Spectria Invest hjälpa andra att skapa lika bra utbildning.

– Utbildning online är ofta trist och tråkig. Så ska det förstås inte vara. Att upptäcka nya kunskaper ska ju vara en härlig och omtumlande upplevelse. På Moderskeppet har vi en otroligt slipad process för att garantera kurser som älskas. Nu finns det ett sug att lära sig våra metoder direkt av oss. Spectria Invest kliver in med raketbränsle för att vi ska kunna möta den efterfrågan här och nu, säger Mattias Karlsson Sjöberg, VD Pixondu AB.

Veg Tech får ny ägare

av Magnus Trast 19 April, 2018 i Chiffonjén, Veg Tech

Chiffonjén har idag tillsammans med övriga större ägare i Veg Tech träffad avtal med Nordic Waterproofing Group (NWG) att avyttra samtliga sina aktier. NWG har också förbundit sig att rikta motsvarande erbjudande till övriga delägare i Veg Tech och har alltså för avsikt att bli 100 %-ig ägare till Veg Tech.

Huvudägargruppen i Veg Tech som representerar 83 % av aktierna i Veg Tech har gemensamt utvärderat ett erbjudanden till förvärv av Veg Tech från NWG och kommit fram till att NWG kommer bli en bra ny huvudägare för bolaget. NWG har goda möjligheter att med sin organisation öka tempot på fram för allt bolagets marknads- och försäljningsaktiviteter för att ta tillvara de goda tillväxtmöjligheter som nu finns. Ytterligare information om NWGs verksamhet finns på http://www.nordicwaterproofing.com/sv/.

Veg Tech har i överenskommelsen värderats till 183 mkr, vilket innebär att Chiffonjén erhåller 129 kr/aktie eller totalt 21,1 mkr. Därtill kommer även en utdelning på 5 kr/aktie eller 0,8 mkr att erhållas före överlåtelsen genomförs. Överlåtelsen är villkorad till köparens genomförande av due diligence och godkännande av denna. Affären beräknas vara avslutad under andra kvartalet.

Chiffonjén förvärvade den första aktieposten i Veg Tech den 1 juli 2011 och har därefter gjort några mindre tilläggsförvärv. Den årliga genomsnittliga avkastningen på Chiffonjéns investering i Veg Tech uppgår till drygt 26 %.

Chiffonjén investerar i Spectria Invest

av Magnus Trast 3 Mars, 2018 i Chiffonjén, SPECTRIA INVEST

Spectria Invest är en investeringsfond som investerar i regionala tillväxtbolag med en verifierad affärsmodell och god utvecklingspotential. Fonden ska bidra till att företag utvecklas, genom både kapital och ett aktivt ägande.

Fonden ägs i huvudsak av ett antal erfarna investerare, näringslivet och akademien. Förvaltarteamet består av WilRon Ventures, Emtio Invest, Jönköping Business Development och Science Park, som tillsammans driver det operativa utvecklingsarbetet av såväl fonden som portföljbolagen.

Länsförsäkringar i Jönköpings län, Jönköping University, Investment AB Chiffonjén och Smålandskapital står med som investerare i Spectria Invest.

KONTAKTA OSS
 

Kontakta oss
magnus.trast@chiffonjen.se
+46 705 188 065

Adress
Box 131, 576 23 Sävsjö

-

© 2018 CHIFFONJÉN Investment AB. All Rights Reserved. Hemsida företag - Sitea.